ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο «πήχης» για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2012

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο «πήχης» για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2012

Στα 4,5 δισ. ευρώ τοποθέτησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τον πήχη για τις απορροφήσεις κονδυλίων από το ΕΣΠΑ το 2012, πανελλαδικά, ενώ πρόσθεσε ότι το 2013 η απορρόφηση εκτιμάται ότι θα είναι «σαφώς ενισχυμένη».

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), ο κ.Σιμόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν μεν ζητήματα που χρονίζουν, «ωστόσο σήμερα, με μεθοδικές κινήσεις, λύνονται τα προβλήματα και δημιουργούνται νέες προοπτικές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ξεμπλοκάρονται τα «παγωμένα» έργα της πόλης, ενώ δρομολογείται η κατασκευή άλλων. «Ο κόμβος ''Κ16'', η επέκταση του αεροδιαδρόμου προσαπογείωσης, οι κόμβοι της δυτικής περιφερειακής αλλά και το μετρό αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα», είπε. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όσα έργα είναι ώριμα, από τους προκατόχους του, προχωρούν χωρίς κάποιες αλλαγές, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα.

Την ανάγκη να μην δημιουργούνται προσκόμματα στους πυλώνες ανάπτυξης όπως είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ