ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάιμαν: Υπέρ της επιμήκυνσης, κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους

Φάιμαν: Υπέρ της επιμήκυνσης, κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους

Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, αλλά συγχρόνως εναντίον μιας νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, τάσσεται ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στη Βιέννη, εκείνο που είναι, κατά την άποψή του, πιο ρεαλιστικό, είναι το θέμα του χρόνου και όχι η διαγραφή χρέους.

Προσέθεσε δε, πως θα πρέπει πρώτα να αναμένεται η έκθεση της τρόικας, καθώς και πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Αυστριακός καγκελάριος, ήδη με τη λήξη της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε τονίσει πως αυτή έστειλε σημαντικό και σαφές μήνυμα πίστης στην Ελλάδα και είχε εκτιμήσει ότι θα υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου για την Αθήνα, ενώ, ως προς το πόσος χρόνος θα δοθεί επιπλέον και πόσα χρήματα θα χρειαστούν, είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της τρόικας.

Κατά την άποψή του, μετά την παρουσίαση της έκθεσης, δεν μένει παρά μόνο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην Ελλάδα, στην οποία βέβαια οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα.