ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στελέχη της Deloitte & Touche επίτροποι των ελληνικών τραπεζών;

Στελέχη της Deloitte & Touche επίτροποι των ελληνικών τραπεζών;

Ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος από ξένους επιτρόπους ξεκινά σχεδόν από την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στελέχη της Deloitte & Touche, από το Λονδίνο, έχουν προεπιλεγεί γι αυτόν τον σκοπό. Τα εν λόγω πρόσωπα θα διαμένουν μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν τους περιοδικούς ελέγχους, που προβλέπονται με βάση την επιτροπεία.

Σε κάποιες περιπτώσεις, πάντως, οι επιλογές των ελεγκτών θα γίνουν από τη χώρα μας, καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα είναι ασφαλώς πολύ πιο λειτουργικό.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι παντελώς ανεξάρτητοι από το χώρο, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία τους. Κι αυτό ακριβώς επιδιώκει να διασφαλίσει περισσότερο και πάνω από όλα η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν, η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί το όλο σύστημα ελέγχου. Οι πληροφορίες, βεβαίως, αναφέρουν ότι οι τραπεζίτες δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένοι από αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν έχουν κι άλλες επιλογές, στην παρούσα φάση τουλάχιστον.