ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ:Τροποποίηση των δεικτών υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης FTSE

ΧΑ:Τροποποίηση των δεικτών υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης FTSE

Σε 25 από 20 αυξάνονται οι μετοχές που συμμετέχουν στη σύνθεση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ΧΑ 20, ο οποίος θα μετονομαστεί σε FTSE/XA Large Cap, ενώ οι μετοχές του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/XA Mid Cap θα μειωθούν σε 20 από 40, από τη σημερινή συνεδρίαση.

Στόχος των αλλαγών είναι να αντανακλούν οι δείκτες πιο αποτελεσματικά το διαχωρισμό των εταιρειών, σε εταιρείες Μεγάλης και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Οι νέες μετοχές που εισάγονται στον FTSE/XA Large Cap είναι οι: ΟΛΠ, Eurobank Properties, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Intralot, ενώ διαγράφεται η μετοχή της Cyprus Popular Bank.

Τη σύνθεση του δείκτη συμπληρώνουν οι μετοχές: Alpha Bank, Folli Follie, Βιοχάλκο , Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, ΕΛΠΕ, Εθνική, Eurobank, Κύπρου, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Τιτάν και MIG.

Στο δείκτη FTSE/XA Mid Cap εισάγονται οι μετοχές των εταιρειών: Lamda Development, Cyprus Popular Bank, Σαράντης, Πλαίσιο Computers, Πλαστικά Θράκης και Νηρεύς.

Αντιθέτως, από τον δείκτη, διαγράφονται οι μετοχές: J&P Αβαξ, Υγεία, Flexopack, Καράτζη, Κλουκίνας- Λάππας, Revoil, Καραμολέγκος, ΑΛΚΟ, Κυριακούλης, Pasal, Eurobank Properties, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή , Intralot, Ιντρακάτ, Creta Farm, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Κέκροψ, ΕΤΕΜ, Παρνασσός, A.S. Company, Profile, Δρομέας, Dionic και Μοχλός.