ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Ζεεχόφερ

Αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Ζεεχόφερ

Στον απόηχο της συνέντευξης της Άγκελα Μέρκελ στην Bild am Sonntag, όπου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικού κουρέματος του ελληνικού χρέους πριν το 2016, o πρόεδρος των γερμανών χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ τάσσεται κατηγορηματικά κατά μίας τέτοιας εξέλιξης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στη σημερινή Passauer Neuen Presse ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «την λάθος απάντηση» στο ελληνικό ζήτημα, διερωτώμενος: «Ποιος είναι αυτός που θα εξοικονομούσε χρήματα και θα προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις, εάν γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα απομειωθεί το χρέος του;».

«Λάθος απάντηση» το κούρεμα στο ελληνικό ζήτημα σύμφωνα με τον Χ. Ζεεχόφερ ..

Ο Χορστ Ζεεχόφερ θεωρεί πως η γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση και συνεχίζει να «στροβιλίζεται» γύρω από το ζήτημα του κουρέματος. «Για μένα αυτό αποτελεί ένα σημείο, στο οποίο δεν μπορεί να συμπράξει η CSU», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ.

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα συνεχίσει, όπως φαίνεται, να απασχολεί την ευρωζώνη, αφού, σύμφωνα με τους υποστηρικτές, αποτελεί για την Αθήνα τη μοναδική σανίδα σωτηρίας ώστε να καταφέρει και πάλι να ορθοποδήσει. Από την άλλη πλευρά, η άποψη αυτή δεν παύει να έχει σφοδρούς πολέμιους στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ DW