ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάτες με επιδοτήσεις αγροτών

Απάτες με επιδοτήσεις αγροτών

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για τις απάτες με τις επιδοτήσεις-αποζημιώσεις των αγροτών προχώρησε προχτές, μιλώντας στη συγκέντρωση που έκανε η ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη για την ΕΒΖ, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για όλη σχεδόν την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, Κ. Σκιαδάς, ο οποίος υπήρξε και το δεξί χέρι του Αλ. Κοντού στο υπουργείο.

Ο Κ. Σκιαδάς που διετέλεσε και αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο παρελθόν -του οργανισμού δηλαδή που μοιράζει στους αγρότες τις κοινοτικές επιδοτήσεις- και εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, απευθυνόμενος στους παρόντες, είπε ότι «έχει στον υπολογιστή του τις απάτες για όλες τις καλλιέργειες».

Συνέχισε μάλιστα αναφέροντας ως παράδειγμα το βαμβάκι, λέγοντας ότι έχει στοιχεία για «ποια βαμβάκια δεν είχαν σπαρεί ποτέ και παίρνανε τις αποζημιώσεις για τις απονιτροποιήσεις».

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από το ακροατήριο, κυρίως αγρότες και εκπροσώπους τους οι οποίοι φώναζαν «αυτοί να πάνε όλοι φυλακή». Ο Κ. Σκιαδάς από την πλευρά του προσπάθησε να μη δώσει συνέχεια, λέγοντας ότι «αυτά έγιναν και πέρασαν», προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε τώρα κατάματα την πραγματικότητα».

Ο πρώην γενικός έκανε λόγο για «χοντρά παιχνίδια και υπόγειες διαδρομές» στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να ιδιοποιηθούν μια εταιρεία με τζίρο τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ ετησίως από τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα υποπροϊόντα τους, προσφέροντας ψίχουλα της τάξης των 50-60 εκατ. ευρώ».

Πηγή: Εθνος