ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις έως και 33% σε μερικά διόδια

Αυξήσεις έως και 33% σε μερικά διόδια

Πρεμιέρα της νέας πολιτικής διοδίων για αύξηση 33% στα διόδια που είχαν παγώσει από τον Ιανουάριο του 2011.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, που έχει εγκρίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί σήμερα, όπως διαβάζουμε στο korinthostv.gr προβλέπει την λειτουργία του σταθμού στο Κλειδί Πιερίας (Αιγίνιο) και σημαντικές μειώσεις στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, των Μαλγάρων και του Πυργετού.

Το σχέδιο θα «σερβιριστεί» με εκπτωτικά πακέτα που θα επιβραβεύουν τους συχνούς χρήστες, παρέχοντας έκπτωση έως και 40% σε όσους κάνουν μία έως δύο διελεύσεις την ημέρα. Μειωμένες θα είναι οι τιμές για όλους τους χρήστες εφόσον πραγματοποιούν πάνω από 11 διελεύσεις το μήνα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προβλέπεται η λειτουργία ενός νέου σταθμού διοδίων στο νομό Πιερίας, το Κλειδί (Αιγίνιο), με κόστος 2,20 ευρώ.

Με τη λειτουργία του Κλειδιού θα μειωθεί το κόστος διέλευσης στη Λεπτοκαρυά, το οποίο από 3,10 ευρώ θα υποχωρήσει στα 2 ευρώ, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός χρέωνε για μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση.

Αντίστοιχη μείωση θα υπάρξει και στο σταθμό των Μαλγάρων, τον οποίο συνεκμεταλλεύεται τα Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με την Εγνατία Οδό, όπου από 2,40 ευρώ τα διόδια θα πέσουν στο 1,20 ευρώ. Μέρος των εσόδων από τα συγκεκριμένα διόδια κάλυπτε το κόστος για τον κλειστό σταθμό στο Κλειδί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κατεβάσει κατά 20% το τιμολόγιο και στον Πυργετό που βρίσκεται στην παλιά Εθνική, η οποία αν και έχει ανακατασκευαστεί από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» εκτιμήθηκε ότι το κόστος από 2,30 μπορεί να πάει στα 2 ευρώ.