Κασιμάτης: Σύντομα θα αναγκαστούν να μειώσουν Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ.

Κασιμάτης: Σύντομα θα αναγκαστούν να μειώσουν Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ.

«Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και η υπερφορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών είναι οι βασικότερες αιτίες για τη μείωση των εσόδων που παρατηρείται ιδιαίτερα τούς τελευταίους μήνες», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γ. Κασιμάτης.

Μάλιστα, προβλέπει με τη δήλωσή του, ότι δεν είναι μακριά η ημέρα που η κυβέρνηση θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων, στη μείωση τόσο του Φ.Π.Α. στην εστίαση όσο και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Αναλυτικότερα, ο Γ. Κασιμάτης τονίζει ότι: «Όσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρεί στην ποσοστιαία αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόσο θα μειώνονται και τα έσοδα. Επιτυγχάνεται δηλαδή με αυτό τον τρόπο, το ακριβώς αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται το αυτονόητο. Ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών έχει πλέον εξαντληθεί.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και τα λουκέτα λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας ενώ η υποκατανάλωση είναι ιδιαίτερα αισθητή ακόμα και τώρα που διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Δεν αργεί η ημέρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αντιληφθεί το αυτονόητο και μέσα στους επόμενους μήνες θα αναγκασθεί πλέον, εκ των πραγμάτων, να προχωρήσει στη μείωση τόσο του Φ.Π.Α. στην εστίαση που σήμερα είναι στο 23%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όσο και στη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης».