ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «όχημα» το χρηματιστήριο φιλοδοξεί σε επενδύσεις ο Στουρνάρας

Με «όχημα» το χρηματιστήριο φιλοδοξεί σε επενδύσεις ο Στουρνάρας

Νομοσχέδιο, το οποίο θα αξιοποιεί επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης μέσω του Χρηματιστηρίου, με σκοπό να διαμορφώσουν ένα αξιόλογο περιβάλλον μεταφοράς επενδυτικών πόρων στον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα, εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, με σκοπό την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων, που προσφέρει η χρηματιστηριακή αγορά για την προσέλκυση επενδύσεων.

H κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, αρχικά για τα κεφάλαια που δανείστηκε η χώρα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων 11,3 δισ. ευρώ και στη συνέχεια για την εξόφληση και άλλων χρεών (στην παρούσα φάση τα περιουσιακά στοιχεία, που θα αξιοποιηθούν κατ' αυτό τον τρόπο, είναι τα ακίνητα του Δημοσίου).

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην κλειστή συζήτηση με τους διευθύνοντες συμβούλους και τα μέλη της διοίκησης των μεγαλύτερων εταιρειών και οργανισμών της ελληνικής αγοράς, στο πλαίσιο της 16ης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της Price Waterhouse Coopers. Ο υπουργός μάλιστα εμφανίστηκε ....αισιόδοξος, ότι η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά.