ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε 22 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica

Mε 22 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica

Mε 22 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2013 στο Βερολίνο

Ανάμεσα τους, 12 με περίπτερο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ): Mitrosilis AE, GN Fragistas AE, Bioidea ΕΠΕ, Kehagias ΑΕ, Oporello AE, Menelaos Import Export, Patikas - Chatsios ΕΠΕ, Taktikos AE, Olympias AE, Olympic Fruit Αφοί Βαλακανάκη ΑΕ, NGP Πλαστικά, Protofanousis Fruit AE. Επίσης επιπλέον 10 εταιρείες συμμετείχαν αυτόνομα και σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Novacert, ενώ η εταιρεία Aspersa Ltd συμμετείχε αυτόνομα και σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Ι. Μπαλτζάκης και Συνεργάτες, Target Consulting.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βερολίνο σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση μάρκετινγκ φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica 2013 και στην παράλληλη διεξαγωγή του συνεδρίου Freshconex. Τιμώμενη χώρα εφέτος ήταν το Περού, ενώ την έκθεση εγκαινίασε η γερμανίδα υπουργός διατροφής, αγροτικής οικονομίας και προστασίας καταναλωτή Ilse Aigner.

Στην έκθεση συμμετείχαν 2.543 εκθέτες από 78 χώρες σε σύγκριση με 2.533 εκθέτες από 83 χώρες το 2012. Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 58.000 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες σε σχέση με τους 56.000 από 127 χώρες πέρυσι, με τν συντριπτική πλειοψηφία αυτών (άνω του 90%) να προέρχονται από το εξωτερικό.