ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο μοντέλο franchise από τη Μαρινόπουλος ΑΕ

Νέο μοντέλο franchise από τη Μαρινόπουλος ΑΕ

Στην παραχώρηση, σε υποψήφιους συνεργάτες – franchisees, της χρήσης και εκμετάλλευσης εταιρικών καταστημάτων της, με το διακριτικό τίτλο «Carrefour Express», προχωρεί η Μαρινόπουλος ΑΕ, υλοποιώντας ένα νέο – άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο franchise.

Διαθέτοντας ένα δίκτυο από 169 σημεία δικαιόχρησης με την επωνυμία «Carrefour Express», η Μαρινόπουλος ΑΕ «προσκαλεί» όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση στο επιχειρείν, να συνεχίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων αυτών για λογαριασμό τους, υπό το ίδιο εμπορικό σήμα, με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό και με τη υποστήριξη της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας στην Ελλάδα.

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου franchise που υλοποιεί η Μαρινόπουλος ΑΕ είναι ότι στις οικονομικές υποχρεώσεις του εκάστοτε franchisee περιλαμβάνονται μόνο η κάλυψη των παραγγελιών που διενεργεί για τα προς πώληση προϊόντα, όπως και των παγίων εξόδων, αλλά και η διατήρηση των θέσεων εργασίας του καταστήματος, ενώ για την είσοδό του στο δίκτυο της αλυσίδας το προς επένδυση κεφάλαιο και τα δικαιώματα εισόδου είναι μηδενικά.

Σημειώνεται ότι ένα κατάστημα της κατηγορίας «Carrefour Express», με έκταση από 250 – 500 τ.μ., απαιτεί για τη λειτουργία του επενδύσεις που κυμαίνονται από 300.000 έως 500.000 ευρώ και, πλέον, με το νέο μοντέλο franchise το κατάστημα δίδεται έτοιμο προς χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο, υπό την προϋπόθεση είτε να γνωρίζει το αντικείμενο ή να εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Η σύμβαση συνεργασίας μπορεί να έχει μέγιστη διάρκεια τα 7 έτη, με δικαίωμα ανανέωσης στη λήξη της, ενώ ο συνεργάτης της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αντισυμβαλλόμενων, δύναται να αποκτήσει δικαίωμα λειτουργίας και δεύτερου καταστήματος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της, η Μαρινόπουλος παρέχει στους franchisees τη δυνατότητα της υποστήριξης, ενίσχυσης και επιμόρφωσής τους, ενώ δεσμεύεται μέσω των σχετικών συμβάσεων να υποστηρίζει τους συνεργάτες της και σε επίπεδο οργάνωσης των καταστημάτων και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της εμπορικής πολιτικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μαρινόπουλος, Jérôme Loubère, σχολιάζοντας τη νέα πολιτική της αλυσίδας στον τομέα της δικαιόχρησης, δήλωσε ότι «το franchise αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης της Μαρινόπουλος, που με το νέο μοντέλο συνεργασίας ενδυναμώνεται περαιτέρω, δίνοντας τη δυνατότητα στο δίκτυο να διεκδικήσει υψηλότερα μερίδια αγοράς».

Ο κ. Jérôme Loubère τονίζει επίσης ότι «ο όμιλος Μαρινόπουλος διαισθανόμενος τις συνέπειες της ύφεσης στον τομέα της εργασίας, αλλά και τα εμπόδια τα οποία υφίστανται για την εξασφάλιση επενδυτικών κεφαλαίων, δίνει την ευκαιρία σε όσους πιστεύουν στις δυνάμεις τους να κερδίσουν μια θέση στο επιχειρείν αποτελώντας μέλος του ισχυρότερου δικτύου λιανικής της χωράς».

Η Μαρινόπουλος ΑΕ έχει ήδη προσδιορίσει τα πρώτα καταστήματα «Carrefour Express» που θα λειτουργήσουν υπό το νέο καθεστώς franchise, ενώ στους στόχους της είναι η σύναψη, κάθε χρόνο, 20 - 25 νέων συμβάσεων δικαιόχρησης αυτού του τύπου.

Παράλληλα, δεν εγκαταλείπει την επέκταση του δικτύου franchise, που από κοινού με τα σήματα «Carrefour Μαρινόπουλος», «Smile» και «ΟΚ Anytime Market» φθάνει τα 300 σημεία, σχεδιάζοντας φέτος την ενίσχυσή του κατά 20 καταστήματα. Ήδη από την αρχή του έτους έχει συνάψει δύο νέες συμβάσεις, ενσωματώνοντας στο δίκτυό της ισάριθμα καταστήματα του ανταγωνισμού, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλους επιχειρηματίες.

H Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα της χώρας. Διαθέτει 753 καταστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τις επωνυμίες «Carrefour», «Carrefour Μαρινόπουλος», «Carrefour Express», «Smile» και «OK Anytime Markets», ενώ έχει προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση – ανασχεδιασμό τριών hyper market Carrefour, που βρίσκονται στο Γέρακα, τον Άλιμο και στη Θεσσαλονίκη - όπου λειτουργεί το Carrefour Μακεδονία.

Επίσης, η Μαρινόπουλος διαθέτει ήδη σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα στην Κύπρο, 17 στη Βουλγαρία, 1 υπερμάρκετ στην Αλβανία και 1 ακόμη στην ΠΓΔΜ.