ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνές Συνέδριο για τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος

Διεθνές Συνέδριο για τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος

Τη διασύνδεση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και ευρύτερης προοπτικής με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα διερευνά το διεθνές συνέδριο, που συνδιοργανώνουν τα Συνέδρια του Economist, η Microsoft Ελλάς και το British Council υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού στις 28 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ομιλητές με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία καλούνται να εξετάσουν τον ρόλο και την τοποθέτηση της εκπαίδευσης σε σχέση με την αγορά εργασίας, υπό το πρίσμα παραγόντων όπως η τρέχουσα οικονομική κρίση, οι θεσμικές εξελίξεις, οι διαθέσιμες υποδομές, οι τεχνολογικές δυνατότητες και οι κοινωνικές ανάγκες, που διέπουν σήμερα την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και σχεδιασμοί στρατηγικής για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων εν μέσω της σύγχυσης, την οποία προκαλεί η πολιτική και οικονομική ρευστότητα των ημερών.
Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ από το εξωτερικό θα μετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τη Microsoft ΗΠΑ και Πορτογαλίας, το British Council, την JA-YE Europe, το Strathclyde Business School, το Διεθνές Κέντρο Κινητικότητας και Συνεργασίας της Φινλανδίας, τον ΟΟΣΑ, το Manchester Science Parks Limited, την Imagine Education και την Edutech Associates από το Ην. Βασίλειο και την Epson Europe B.V.

Από την Ελλάδα υψηλού επιπέδου ομιλητές από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα δώσουν το «παρών» με σχετικές εισηγήσεις, ενώ διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την καινοτομία στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Ομιλίες επίσης θα παραθέσουν εκπρόσωποι της InEdu, του ομίλου Eurobank, της Corallia Hellenic Technology Cluster Initiative και της Openfund.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δυνατή μόνο με πρόσκληση. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντίστροφα.

Πρόγραμμα-πληροφορίες: www.economistconferences.com/education-innovation