ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτολεμαϊδα: Σύμβαση 1,4 δισ. για κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας

Πτολεμαϊδα: Σύμβαση 1,4 δισ.  για  κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας

Υπογράφεται το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα η σύμβαση για την ανάθεση κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ "Πτολεμαΐδα 5".

Το έργο, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δισ. ευρώ, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας - συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας - ενώ στις εργασίες θα εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην άνοδο του κύκλου εργασιών τους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.

Ταυτόχρονα ένα πλήθος Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της περιοχής αναμένεται να παράσχουν υλικά και υπηρεσίες τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία και συντήρηση της μονάδας.

Η νέα Μονάδα θα εξασφαλίζει υψηλότερες ενεργειακές και οικονομικές επιδόσεις με την χρησιμοποίηση της πλέον σύγχρονης περιβαλλοντικής τεχνογνωσίας - ίδιας με αυτήν που χρησιμοποιούν οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ρoή Ειδήσεων