ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα του ΣΕΒ για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

Έρευνα του ΣΕΒ για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

Πανελλαδική έρευνα με θέμα «Εμπόδια στην Επιχειρηματικότητα: H Άποψη των Επιχειρήσεων» πραγματοποιεί το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ σε δείγμα 1000 επιχειρήσεων από αντιπροσωπευτικούς κλάδους της οικονομίας.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από τις 8 Μαρτίου 2013 έως τις 15 Απριλίου 2013 με στόχο να καταγραφούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην επαφή τους με τη δημόσια διοίκηση. Αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από τον ΣΕΒ με την έκθεση «30 Εμπόδια στην Επιχειρηματικότητα» καθώς το Παρατηρητήριο, προχωρά στην επικαιροποίηση των εμποδίων που είχαν τότε αναδειχθεί από την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και στην καταγραφή και ανάλυση νέων, με σκοπό να προωθήσει την άρση τους.

Νέο στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου αναλύονται περισσότερες από 270 διαδικασίες, μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις συναλλάσσονται καθημερινά με τη δημόσια διοίκηση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα έχουν τη δυνατότητα να διασυνδεθούν με αυτή τη βάση και να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έρευνα αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ΣΕΒ, να αποτελέσει το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αντικείμενο συστηματικής αξιολόγησης, καθώς ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα είναι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη.