ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν φεύγει από την Ελλάδα ο «Τιτάν»

Δεν φεύγει από την Ελλάδα ο «Τιτάν»

Διαψεύδει το ενδεχόμενο αποχώρησης της έδρας του από την Ελλάδα η διοίκηση του ομίλου «Τιτάν» όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ύστερα από τη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου σε γερμανική εφημερίδα.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Είμαστε μια εταιρεία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική».

Ο όμιλος διέψευσε κατηγορητικά τις εικασίες με ανακοίνωσή του στο Χ.Α. αναφέροντας ότι : «Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, επαναλαμβάνει, ότι η μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό δεν είναι στις προθέσεις του».

Οι φήμες περί πιθανής αποχώρησής του εστιάστηκαν στο γεγονός ότι με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα, η ζήτηση τσιμέντου στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 40 ετών και ότι ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει οδηγηθεί σε εξωστρέφεια της εξαγωγικής του δομής κρατώντας στην Ελλάδα μόλις το 30% επί της συνολικής παραγωγής τσιμέντου.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας και είναι εισηγμένος στο Χ.Α. από το 1913. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: «Τιτάν»: Πιθανώς μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα

ΤΙΤΑΝ: Ανάκαμψη δραστηριότητων στις ΗΠΑ