ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΒΕ: Να εξαιρεθούν από «κούρεμα» λογαριασμοί όψεως επιχειρήσεων

ΣΒΒΕ: Να εξαιρεθούν από «κούρεμα» λογαριασμοί όψεως επιχειρήσεων

Την άμεση εξαίρεση από το "κούρεμα" των λογαριασμών όψεως ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα την Κύπρο, ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, ζητά άμεση κυβερνητική παρέμβαση προς τα μέλη του Eurogroup, ώστε να αποφασιστεί ταχύτατα και ρητά η εξαίρεση των συγκεκριμένων λογαριασμών, κατά το πρότυπο των όσων έγιναν για το κυπριακό δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα κυπριακά πανεπιστήμια.

Σε αντίθετη περίπτωση, επισημαίνεται στην επιστολή, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οδηγούνται με βεβαιότητα σε συρρίκνωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων τους στην Κύπρο, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω και η ίδια η βιωσιμότητά τους.

"Επιπλέον, είναι σαφές ότι οι μητρικές επιχειρήσεις, με έδρα την Ελλάδα, θα υποστούν ομοίως σημαντικό πλήγμα, τόσο στο πεδίο της ήδη απομειωμένης ρευστότητάς τους, όσο και σε εκείνο της εξαγωγικής τους δραστηριότητας", υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Κατά τη διοίκηση του ΣΒΒΕ, η συγκεκριμένη απόφαση για το “κούρεμα" των λογαριασμών, εκτός από ακατανόητη και μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, είναι απολύτως άδικη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούν σημαντικές εξαγωγές στην Κύπρο.