ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Η Ελλάδα οφείλει να ενταχθεί δυναμικά στο νέο ΕΣΠΑ

ΕΣΕΕ: Η Ελλάδα οφείλει να ενταχθεί δυναμικά στο νέο ΕΣΠΑ

«Η Ελλάδα του 2013 οφείλει να ακολουθήσει την Ευρώπη του 2020 και να ενταχθεί δυναμικά στο νέο ΕΣΠΑ για ένα νέο ξεκίνημα» σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης στο πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης.

Ο κ. Β. Κορκίδης στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι: «η πολυσυζητημένη ανάπτυξη είναι μια σύνθετη έννοια και δεν σημαίνει απλά αύξηση και μεγέθυνση, αλλά επίσης δημιουργία εισοδήματος, θέσεων εργασίας, προστιθέμενης αξίας και κέρδους. Η επιστροφή σε ένα παραγωγικό και έξυπνο μοντέλο ανάπτυξης θα γίνει βήμα-βήμα και σε ένα πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον ίσων ευκαιριών όπου θα νοιώθουμε όλοι ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες και επιχειρηματίες».

Επίσης σημείωσε ότι πιστεύει ακράδαντα πως η «μικρή» Ελλάδα ταιριάζει απόλυτα στην προτροπή της Ευρώπης για την περίοδο 2014- 2020 «σκέψου πρώτα σε μικρή κλίμακα» και ότι οι προσπάθειες εξωστρέφειας του ελληνικού εμπορίου επικεντρώνονται όχι μόνο στη διατήρηση των επιχειρήσεων αλλά και στη δημιουργία νέων, και στη μετατροπή των μικροεισαγωγέων σε μικροεξαγωγείς ελληνικών προϊόντων.

«Ας ελπίσουμε ότι στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, η εξειδίκευση των αξόνων στρατηγικής και τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να απορροφηθούν έγκαιρα όλα τα κοινοτικά κονδύλια και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για τη χώρα μας» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζητώντας οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να μην αποκλειστούν από τα νέα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΣΕΣ 2014-2020.