Τα “κλειστά επαγγέλματα” παραμένουν κλειστά...

Newsbomb

Τελικώς, τα "κλειστά επαγγέλματα" παραμένουν κλειστά, μέχρι να...

Τελικώς, τα "κλειστά επαγγέλματα" παραμένουν κλειστά, μέχρι να ...ανοίξουν. Κάπως έτσι περιγράφεται - στο τέλος της προσπάθειας - η απόπειρα της κυβέρνησης να υλοποίήσει μια από τις κρισιμότερες μεταρρυθμίσεις, που υποτίθεται ότι επιχείρησε να υλοποιήσει. Και είναι λογική η δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε από τους επικεφαλείς της τρόικας, κατά την τελευταία επίσκεψη τους, σχετικά με το θέμα.

Η περίπτωση των δικηγόρων, και η ανταρσία με την οποία απείλησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.Χ.Πρωτόπαπας τον υπουργό Οικονομικών, αν δεν απέσυρε τη διάταξη για τα παραρτήματα των μεγάλων δικηγορικών γραφείων των Αθηνών στην περιφέρεια, είναι μόνο ένα ενδεικτικό στοιχείο.
Στην περίπτωση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, για παράδειγμα, το μεταβατικό στάδιο που δόθηκε για την προσαρμογή στο νέο καθεστώς, είναι τόσο μεγάλο, που πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως όταν έρθει η ώρα να εφαροσθεί ο νόμος, σχεδόν, θα έχει ξεχασθεί.

Επίσης, κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί τελικώς με την περίπτωση των φαρμακοποιών, οι οποίοι πρόβαλλαν τις δικές τους σθεναρές αντιστάσεις στην απελέυθέρωση του δικού τους επαγγέλματος, ενώ προς διερεύνηση τελούν και μια σειρά από διατάξεις που αφορούν στους συμβολαιογράφους.
Το αποτέλεσμα; Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν γνωρίζει αν έχει επέλθει τελικώς απελευθέρωση, που και πόσο.

Στο υπουργείο Οικονομικών, δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για πολλά από τα τελικά αποτελέσματα της προσπάθειας, αλλά από την άλλη πλευρά είναι τόσο έντονη η διάθεση αντίστασης ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση και στην ΚΟ της, που η όποια προσπάθεια φαίνεται καταδικασμένη να σκοντάψει. Κι αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα, το οποίο αφορά στο σύνολο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, όπως προκύπτει το τελευταίο διάστημα από τα αλλεπάληλα κρούσματα που παρατηρούνται.

Πηγή: www.newscode.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved