ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Spiegel επιβεβαιώνει το NEWSBOMB για κούρεμα ελληνικών καταθέσεων

Το Spiegel επιβεβαιώνει το NEWSBOMB για κούρεμα ελληνικών καταθέσεων

Η κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά; Άκρα του τάφου σιωπή...

Δεν τα γράφουμε για να παινέψουμε το "σπίτι μας".

Αλλά το λέμε ξανά και ξανά για έναν και μόνο λόγο: για να δείξουμε ότι η κοντόφθαλμη λογική της κυβέρνησης είναι μακροπρόθεσμα επιζήμια για την χώρα. Καμία στρατηγική, κανένας σχεδιασμός, καμία πρόβλεψη για το πως θα αντιμετωπιστούν αύριο οι δυσκολίες που βλέπουμε να έρχονται σήμερα.

Γι' αυτό και εδώ και βδομάδες- μετά την επιβολή της "λύσης" σοκ στην Κύπρο- γράψαμε ότι ένα κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά επίφοβο. Είπαμε ότι αυτό το σχέδιο μελετάται από την Γερμανική καγγελαρία και ότι το σχέδιο αυτό είναι σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Τεκμηριώσαμε την ανάλυσή μας λέγοντας ότι όταν η Ελλάδα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση ή οι τράπεζές της νέα ανακεφαλαιοποίηση, τα επιπλέον χρήματα δεν θα βρεθούν από τον ESM (τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας) αλλά μέσω ενός αντίστοιχου κουρέματος καταθέσεων.

Μετά την προχθεσινή δήλωση του Όλι Ρεν ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε ότι το κούρεμα καταθέσεων θα επιβληθεί με σχετική κοινοτική οδηγία ως λύση για τις διασώσεις κρατών, ήρθε σήμερα να προστεθεί και το γερμανικό Spiegel. Το περιοδικό δηλαδή που όπως ξέρουμε και έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, λειτουργεί ως "λαγός" της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Spiegel τροφοδοτεί σήμερα τα σενάρια κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων, ζυμώνοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ούτως ώστε να αρχίσει να ωριμάζει μέχρι την στιγμή που τελικά θα επιβληθεί.

Το ερώτημα εδώ, δεν είναι αν το Spiegel ή οι δηλώσεις Ρεν επιβεβαιώνουν τους φόβους που το Newsbomb εξέφρασε από την πρώτη στιγμή για τις ελληνικές καταθέσεις.

Το ερώτημα είναι: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Μετά και την εξαναγκαστικό ναυάγιο μεταξύ Εθνικής-Eurobank με υπογραφή της Τρόικας, δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες για το αν οι δανειστές μας θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία νέα Κύπρο: μετά τον οικονομικό της έλεγχο, να έρθει η ώρα να την σαρώσουν και μέσω μία πρωτόγνωρης τραπεζικής διάλυσης.

Που είναι το κυβερνητικό ανάστημα μπροστά σε τέτοιους σχεδιασμούς που ισοδυναμούν με εθνικό κίνδυνο για την χώρα μας;

Διαβάστε επίσης:

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014;

Spiegel: Σενάρια για κούρεμα και στις ελληνικές καταθέσεις