ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Χρειάζονται νέα πεδία ανάπτυξης

Όλι Ρεν: Χρειάζονται νέα πεδία ανάπτυξης

Η διαδικασία απομόχλευσης στην Ευρώπη θα απαιτήσει χρόνο και χρειάζεται και άλλα πεδία οικονομικής ανάπτυξης, όπως το παγκόσμιο εμπόριο, υποστήριξε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπς για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Ο Ρεν δήλωσε τα λογιστικά ελλείμματα σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ελλάδα μειώνονται, υποστηρίζοντας πως ορισμένες χώρες θα πρέπει να επιδιώξουν τα πλεονάσματα «επί μακρόν στο μέλλον».

«Η διαδικασία απομόχλευσης θα απαιτήσει χρόνο και χρειάζεται να βρούμε νέες πηγές ανάπτυξης προκειμένου να μειώσουμε το βάρος της προσαρμογής. Ιδού γιατί το άνοιγμα προς τις ευκαιρίες που προσφέρει το παγκόσμιο εμπόριο είναι τόσο σημαντικό», δήλωσε ο Ρεν, μιλώντας σε γεύμα εργασίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

«Κατ' εμέ, η προσοχή που δίδεται σε μία μόνον δημοσιονομική πολιτική αποτελεί έναν πολύ περιορισμένο τρόπο θέασης των πραγμάτων, όταν θα πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η ανάπτυξη είναι ισχνότερη του προβλεπόμενου στην Ευρώπη», δήλωσε ο Όλι Ρεν.