ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίθετη η ΟΤΟΕ με τις εξελίξεις μεταξύ Eurobank και ΤΧΣ

Αντίθετη η ΟΤΟΕ με τις εξελίξεις μεταξύ Eurobank και ΤΧΣ

Την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση, στις 30/04/2013, την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επιλογή, που έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική θέση της.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Eurobank, θέτοντας ως βασικές προτεραιότητές της: Την Προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τη συμβολή της τράπεζας στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank, όπως και οι άλλες τράπεζες, πρέπει να ενταχθούν σε μία εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας, με ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ανεξάρτητα από το σημερινό ή το αυριανό διοικητικό σχήμα. Η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, θα κινηθεί δραστικά σ' αυτήν τη κατεύθυνση, με πρώτο της μέλημα τους εργαζόμενους, θέτει, όμως, παράλληλα και προ των δικών τους ευθυνών, τις διοικήσεις των τραπεζών, την κυβέρνηση και τα κόμματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.