ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καστοριά:Ο κλάδος της γούνας ανθεί...

Καστοριά:Ο κλάδος της γούνας ανθεί...

Διπλασιασμό των πωλήσεων της γούνας, σε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας αναφέρουν οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου, υπογραμμίζοντας , ότι καταγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες οι προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μέσω των επενδύσεων που γίνονται σε εκτροφεία.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”¨, σήμερα λειτουργούν στην περιοχή 38 εκτροφεία και εντός του 2013 πρόκειται να κάνουν ντεμπούτο άλλα επτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου, Φαίδων Γκιάτα, μέχρι τo τέλος του τρέχοντος έτους δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν οι φάρμες γουνοφόρων ζώων, φθάνοντας τις 90-100 και εκτοξεύοντας έτσι την παραγωγή προϊόντων γούνας σε σημαντικά πάνω από 500 εκατ. ευρώ, που κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια.

Υπογραμμίζει ότι η ελληνική γουνοποιία αγοράζει το 5% - 7% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων και διακινεί το 8 - 10% των ετοίμων ενδυμάτων αντίστοιχα, ενώ ο ίδιος, θέλοντας να υπερτονίσει το γεγονός ότι στην Καστοριά και στη Σιάτιστα λειτουργούν καθετοποιημένες μονάδες που παράγουν έτοιμα ενδύματα από γούνα, αναφέρει ότι «υπάρχουν δύο παγκόσμια κέντρα παραγωγής προϊόντων γούνας παγκοσμίως: η Ελλάδα και η Κίνα».

Την Πέμπτη..σε νέο “σπίτι” ξεκινά η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Στις εγκαταστάσεις του νέου Εκθετηρίου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, έκτασης 13.000 τ.μ, έστησαν ήδη τα περίπτερα τους οι 160 εκθέτες που συμμετέχουν φέτος στην 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (9-12 Μαΐου). Οι εκθέτες προέρχονται από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά.

πηγη ΑΠΕ

Ρoή Ειδήσεων