ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντυπωσιακή η κίνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το Πάσχα

Εντυπωσιακή η κίνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το Πάσχα

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται από Βούλγαρους ειδικούς η τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και αντίστροφα, που καταγράφηκε το περασμένο εορταστικό εξαήμερο.

Όπως επισημαίνουν σχετικά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πέρασαν περίπου 62.000 αυτοκίνητα με τουλάχιστον 196.000 επιβαίνοντες (116.000 Βούλγαροι και 80.000 Έλληνες), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ ο αρμόδιος εκπρόσωπος της συνοριακής αστυνομίας Μπόικο Μπόζκοφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρμόδιο, τις αργίες των προηγούμενων ημερών το ένα τρίτο των Βούλγαρων τουριστών πέρασαν στην Ελλάδα από τη συνοριακή δίοδο «Κούλατα – Προμαχώνα».

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας της Σόφιας «24 Ώρες» αναφέρεται ακόμη ότι κατά το εορταστικό εξαήμερο δεν υπήρξαν μπλόκα από εμπόρους και μεταφορείς της Βουλγαρίας, οι οποίοι, στα τέλη Απριλίου, σε αρκετές περιπτώσεις είχαν προβεί σε αποκλεισμούς των συνόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση - από την ελληνική πλευρά - της διέλευσης οχημάτων άνω των δύο τόνων.