ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεν: Θα συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο στην Ελλάδα

Ρεν: Θα συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο στην Ελλάδα

Τις επόμενες ημέρες το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ, ενώ τα 3,3 δισ. ευρώ αναμένεται να τα εγκρίνει τον Ιούνιο, αφού προηγουμένως η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προαπαιτούμενες δράσεις, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Eurogroup.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ τα προαπαιτούμενα σχετίζονται με τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά την εκπλήρωση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε «την εκτίμηση του Eurogroup για τις πελώριες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου από την Τρόικα. «Θα συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.