ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Επιστρέφει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα μας

Μίχαλος: Επιστρέφει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα μας

«Η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιστροφή της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας άρχισε ήδη να διαφαίνεται από τις επαφές που έχουν οι Έλληνες με Κινέζους επιχειρηματίες, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κίνα ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ίδιο τoν πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε από το Πεκίνο ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ακόμη ότι μετά από μία μακρά περίοδο δυσκολιών, η ελληνική οικονομία αρχίζει να λύνει τα προβλήματά της και σε καμία περίπτωση πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, ενώ αντίθετα όλες οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές για μια δυναμική ανάκαμψη που στηρίζεται στην αξιοποίηση των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων.

Σημαντικό δείγμα ανόδου της ελληνικής οικονομίας, είπε, αποτελεί και η πρόσφατη έκθεση του Οίκου Αξιολόγησης Fitch και η άμεση θετική αντίδραση των αγορών με τη μείωση των spreads και τη διαμόρφωση των επιτοκίων στο 8,2%. Η αβεβαιότητα που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα για τους ξένους επενδυτές αποτελεί πλέον παρελθόν.

Στις επαφές ανάμεσα σε διακεκριμένους εκπροσώπους των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Κίνας, το κλίμα είναι εξαιρετικό και για την περαιτέρω εμβάθυνση επιχειρηματικών συνεργασιών με στόχο την από κοινού αξιοποίηση σημαντικών ευκαιριών, συμπλήρωσε.