ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα πάρουν σύνταξη όσοι δεν έχουν δηλώσει ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Δεν θα πάρουν σύνταξη όσοι δεν έχουν δηλώσει ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Στους συνταξιούχους του Δημοσίου που δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, η σύνταξη μηνός Ιουνίου 2013 (καταβλητέα στις 30/05/2013) δεν θα καταβληθεί στον Τραπεζικό τους λογαριασμό, υπενθύμισε σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για την είσπραξη της σύνταξης μηνός Ιουνίου 2013, οι δικαιούχοι, από Πέμπτη μεσημέρι 30 Μαΐου 2013 και μετά, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για καταχώρηση ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου, από τις οποίες θα παραλάβουν την «ειδική εντολή πληρωμής».

Για όσους δικαιούχους συντάξεων δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, με την ανωτέρω διαδικασία μέχρι 10/06/2013, η σύνταξή τους δεν θα καταβληθεί με εντολή πληρωμής, αλλά θα ανασταλεί η καταβολή σύνταξης μηνός Ιουλίου 2013 (ημερομηνία καταβολής 27 Ιουνίου 2013) και κάθε επόμενης σύνταξης. Η επαναχορήγηση της σύνταξης θα γίνεται μόνο μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ από τους δικαιούχους στις κατά τόπους ΥΔΕ ή στην Υπηρεσία Συντάξεων, όχι άμεσα αλλά με επόμενο μήνα.