ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Μεσιτών Ασφαλισεων: Άνοδο 10% για επισφάλειες το 2013

Σύνδεσμος Μεσιτών Ασφαλισεων: Άνοδο 10%  για  επισφάλειες το 2013

Αύξηση των ασφαλιζόμενων πιστώσεων κατά 15% ή 2 δισ. ευρώ σε αξίες, αναμένει η ασφαλιστική αγορά για το 2013 έναντι του 2012, προβλέποντας ότι το σύνολο των κεφαλαίων σε ασφάλιση θα ανέλθει εφέτος στο ποσό των 14 δισ. ευρώ.

Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Ασφάλιση Πιστώσεων: Εργαλείο ή Μύθος που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), οι Αλέξανδρος Γαβριήλογλου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Euler Hermes Emporiki και Μάκης Tζέης, διευθύνων σύμβουλος της Atradius, τόνισαν ότι το 2012 η ασφαλιστική αγορά παρείχε κάλυψη σε πιστώσεις της τάξης των 12 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος προσβλέπει σε αύξηση των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων.

Περιγράφοντας το μακροοικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, υπογράμμισαν ότι για τους επόμενους μήνες υπάρχει μεγάλος προβληματισμός σχετικά με την πορεία της οικονομίας μας, που παραμένει σε ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά. Τα δύο επόμενα δωδεκάμηνα θα είναι δύσκολα. Οι επισφάλειες θα κινηθούν ανοδικά, αν και μειούμενες σε σχέση με άλλες χρονιές. Η κατανάλωση θα παραμείνει σε πτώση και το κλίμα στην αγορά αρνητικό. Παράλληλα, ο παγκόσμιος δείκτης αφερεγγυότητας καταγράφηκε αυξημένος κατά 4% το 2012, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 3% το 2013.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ