ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως την Παρασκευή η διόρθωση στοιχείων από συνταξιούχους

Έως την Παρασκευή η διόρθωση στοιχείων από συνταξιούχους

Διορία μέχρι τις 6 Ιουνίου έχουν 40.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ για να δηλώσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα εκ νέου η καταβολή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα όσοι δηλώσουν μέσα σε αυτή την προθεσμία τα στοιχεία τους, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό.


Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

- Αστυνομική ταυτότητα.

- Οποιαδήποτε έγγραφο που αναγράφει τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ.

- Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, ή βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ από τη ΔΟΥ.

- Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας).

Στην περίπτωση εκπροσώπησης -εκτός από τα δικαιολογητικά που ήδη αναφέρθηκαν- απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ή πληρεξούσιο και αστυνομική ταυτότητα εκπροσώπου ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πήραν την Παρασκευή μειωμένα ποσά συντάξεων. Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα ενημερωθούν για πότε ακριβώς θα πιστωθούν τα υπόλοιπα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό (αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα). Σημειώνεται πως κόπηκαν και άλλες άλλες 55.614 συντάξεις στα υπόλοιπα ταμεία, καθώς οι συνταξιούχοι δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τα ταμεία για τα ακριβή τους στοιχεία, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η καταβολή των χρημάτων.