ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Eλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης

Μίχαλος: Eλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης

"H ελληνική ασφαλιστική αγορά εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά σε μέγεθος και ανάπτυξη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Το ποσοστό των ασφαλίστρων παρέμεινε το 2012 στο 2,2% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης".

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κ. Μίχαλος στο 6ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Insurance Money Conference, με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές που καλείται να διαχειριστεί η ασφαλιστική αγορά στα επόμενα χρόνια .

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης. « Είναι χαρακτηριστικό ότι την ιδιωτική ασφάλιση επιλέγει ως τώρα μόλις το 15 - 20% του πληθυσμού, ένα ποσοστό που προέρχεται κυρίως από τις ανώτερες εισοδηματικές ομάδες" είπε και συμπλήρωσε: "σήμερα, υπάρχουν όχι μόνο τα περιθώρια αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης».

Ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι, πρέπει να κινητοποιηθεί η ασφαλιστική αγορά, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων - ικανών να παρέχουν στις επιχειρήσεις τη στήριξη που χρειάζονται.