ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασκαλόπουλος: Αν πέσει «μαύρο» στην οικονομία, όλοι θα βγούμε χαμένοι

Δασκαλόπουλος: Αν πέσει «μαύρο» στην οικονομία, όλοι θα βγούμε χαμένοι

Οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την οικονομία αλλά και για τις σχέσεις με τους εταίρους, σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου.


Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλόπουλος, σε ομιλία του στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

«Άρα, ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Αν πέσει μαύρο στην οικονομία μας, όλοι ανεξαιρέτως θα βγούμε χαμένοι», συνέχισε ο κ. Δασκαλόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ένα καλά δουλεμένο και σωστά ιεραρχημένο πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα εκπέμπει σήμα αποφασιστικότητας και «θα πείθει για την αναγκαιότητά του χωρίς να διχάζει την κοινωνική πλειοψηφία».

Όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε, ότι το ζήτημα είναι ζωτικό για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις και ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει υποβάλει στην πολιτεία πολλές ολοκληρωμένες μελέτες που δίνουν συγκεκριμένες λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα. «Προσδοκούμε», κατέληξε, «ότι η βούληση, οι προθέσεις και οι εξαγγελίες εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνουν πλέον πράξη και θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς».

Ρoή Ειδήσεων