ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Η κατάργηση κρατικών οργανισμών είναι μάλλον υποχρεωτική

Alpha Bank: Η κατάργηση κρατικών οργανισμών είναι μάλλον υποχρεωτική

«Η κατάργηση ολόκληρων κρατικών Οργανισμών αντί για τον αναγκαίο εξορθολογισμό της οργανωτικής τους δομής και της αποτελεσματικής διαχείρισης του προσωπικού τους εν λειτουργία, προβάλλει ενδεχομένως ως αναγκαστική επιλογή δεδομένου του ισχύοντος αρτηριοσκληρωτικού θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου λειτουργίας αυτών των Οργανισμών», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

«Οι εξελίξεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αναγνωρίζουν (ανεπιφύλακτα) την ανάγκη της εκ βάθρων αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ και πολλών άλλων κρατικών φορέων, με σημαντική μείωση του προσωπικού τους και με λειτουργία τους στη βάση αυστηρών προϋπολογισμών που θα αντικατοπτρίζουν τους διαθέσιμους πόρους. Τα κόμματα αυτά προφανώς διαφωνούν με τη συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθήθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς στην περίπτωση της ΕΡΤ», υποστηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Προσθέτουν επίσης: «Επομένως, όλα τα Κόμματα που απαρτίζουν την Κυβέρνηση έχουν τώρα την ευθύνη να προωθήσουν την αναγκαία αναδιοργάνωση και τη σημαντική μείωση του προσωπικού και του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ και άλλων κρατικών Οργανισμών με την εφαρμογή πιο πρόσφορων πρακτικών. Χάρις σε αυτήν τη δραστική απόφαση των αρμόδιων Υπουργών, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει πράγματι θέμα καλύτερου συντονισμού της Κυβέρνησης. Και ήδη προωθούνται οι αναγκαίες προσαρμογές για να εξαλειφθεί ή για να περιοριστεί κατά το δυνατό αυτό το πρόβλημα. Επομένως, και αυτό είναι μάλλον ευνοϊκή εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι το έργο που έχει να εκτελέσει η Κυβέρνηση είναι ακόμη πολύ σημαντικό και δύσκολο και ότι οι αποφάσεις είναι ανάγκη να λαμβάνονται στο μέλλον έγκαιρα και με όσο το δυνατό πιο συντονισμένο τρόπο».

πηγη ΑΜΝΑ