ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάινμπρουκ: Βρίσκεστε στο κρεβάτι του θανάτου

Στάινμπρουκ: Βρίσκεστε στο κρεβάτι του θανάτου

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν το πρώτο θέμα και στη Γερμανία το περασμένο δεκαήμερο. Όχι όμως για όλους. Η Άνγκελα Μέρκελ πρόκρινε την «ένοχη» σιωπή (αφήνοντας μόνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφαν Σάιμπερτ να πει ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικό ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης).

Αντίθετα, ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι «το μαύρο στις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

Οι διαφορές των δύο αντιπάλων επεκτείνονται και στην οικονομική πολιτική. «Η δρακόντεια λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την ευλογία της καγκελαρίου», δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Στάινμπρουκ, «είναι ίσως το «raison d΄etre» (νόημα ζωής) της κυρίας Μέρκελ, όχι όμως το δικό μου».

Ο ίδιος συνηγορεί υπέρ του συνδυασμού μιας σταθεροποιητικής και αναπτυξιακής πολιτικής, που δεν θα ρίχνει την ελληνική οικονομία, όπως λέει, «στο κρεβάτι του θανάτου», στο οποίο, όπως προσθέτει, μοιάζει κάθε άλλο με την «ιστορία επιτυχίας» του Αντώνη Σαμαρά.