ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείπνο στους οικονομικά ισχυρούς παρέθεσε ο Ολάντ

Δείπνο στους οικονομικά ισχυρούς παρέθεσε ο Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ δείπνο στο προεδρικό μέγαρο, στους διευθύνοντες συμβούλους δώδεκα ξένων μεγάλων εταιριών, ανέφερε η γαλλική προεδρία σε σχετική ανακοίνωση.


«Στους επικεφαλής των εταιρειών που έχουν ήδη επενδύσει στη Γαλλία ή είναι πιθανό να το κάνουν, ο πρόεδρος Ολάντ παρουσίασε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της γαλλικής ανταγωνιστικότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο δείπνο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, παρακάθισαν οι επικεφαλής της BASF (Γερμανίας), China Ocean Shipping - COSCO (Κίνας), Generali (Ιταλίας), Microsoft (Ηνωμένες Πολιτείες), Olayan (Σαουδικής Αραβίας) SAP (Γερμανίας), Solvay (Βελγίου), Statoil (Νορβηγίας) και η Zurich Insurance (Ελβετίας).

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη συνολική κινητοποίηση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης ώστε να κερδίσουμε τη μάχη για θέσεις εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συναντήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι με σαράντα κινέζους επικεφαλής κορυφαίων ομίλων, καλώντας την Κίνα να επενδύσει περισσότερο στη Γαλλία.