ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρακύλησε η τιμή του χρυσού

Κατρακύλησε η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο για σχεδόν μία τριετία, καθώς τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ στηρίζουν το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (Fed) να περιορίσει τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση επέδρασε και η διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη δεν θα ακολουθήσει τη Fed, ενισχύοντας έτσι τις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της περιοχής.

Η τιμή του χρυσού μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times κατά 3,33% στα 1.232,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χρυσός θεωρείται τυπικά μέσο για την προστασία από τον πληθωρισμό, στον οποίο μπορεί να οδηγήσει το τύπωμα χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες. Η μείωση της τιμής του χρυσού έλαβε χώρα μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Αμερικανών αυξήθηκε τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο του για περισσότερο από πέντε χρόνια, ενισχύοντας την άποψη ότι η Fed θα προωθήσει τα σχέδια της για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ