ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «Financial Times» κάνουν λόγο για απειλές στο θέμα του ΟΠΑΠ

Οι «Financial Times» κάνουν λόγο για απειλές στο θέμα του ΟΠΑΠ

Στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αναφέρεται με άρθρο της η εφημερίδα «Financial Times», αποκαλύπτοντας μια άγνωστη πλευρά της υπόθεσης, σε σχέση με απειλές που δέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Λουρόπουλος.


Η εφημερίδα επικαλείται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχει στην κατοχή της, με αποστολέα τον κ. Λουρόπουλο. Στο εν λόγω email ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ εκφράζει την ενόχλησή του για τις πιέσεις που δέχτηκε σε σειρά τηλεφωνημάτων από τον επικεφαλής της επενδυτικής κοινοπραξίας Emma Delta, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Με προσέβαλε, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν... Τόλμησε να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία) και θα σου πάρω το κεφάλι», παραθέτει ο κ. Λουρόπουλος στο email τα φερόμενα λόγια του κ. Μελισσανίδη. Όλα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 20 Μαΐου.

Οι Financial Times απευθύνθηκαν σε εκπρόσωπο της Emma Delta (σημειώνεται ότι έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ), ο οποίος όμως αρνήθηκε να σχολιάσει. Όσο για τον κ. Λουρόπουλο, η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατό να έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

Στο δημοσίευμα, με αφορμή αυτή την πτυχή της υπόθεσης, εκφράζονται ανησυχίες για τυχόν «ναυάγιο» και στη δεύτερη απόπειρα ιδιωτικοποίησης από μεριάς της Ελλάδας, ενδεχόμενο το οποίο θα έδινε την ευκαιρία στην τρόικα να αντικαταστήσει τους Έλληνες υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους επικεφαλής, σύμφωνα με τους «FT».