ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα η Μέρκελ νοιάζεται για την ανεργία

Τώρα η Μέρκελ νοιάζεται για την ανεργία

Η Γερμανίδα καγκελάριος συγκεντρώνει σήμερα στο Βερολίνο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν το θέμα της ανεργίας.

Μπροστά στον κίνδυνο «να χαθεί μια ολόκληρη γενιά», αλλά παράλληλα με το βλέμμα στις γερμανικές εκλογές η Α. Μέρκελ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συγκεντρώνει σήμερα στο Βερολίνο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 20 Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - και τους 28 υπουργούς Εργασίας της Ε.Ε. - συμμετέχει ο Γιάννης Βρούτσης- σε μια συνάντηση με αντικείμενο τις προοπτικές απασχόλησης των νέων της Ευρώπης και συγκεκριμένα τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο μετά και τις κοινωνικές εντάσεις στον Ευρωπαϊκό νότο αλλά και τη Στοκχόλμη, πως η Γερμανία «τρέμει» τον κίνδυνο η ανεργία να εξελιχθεί σε απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Άλλωστε το φόβο αυτό είχε τονίσει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στα βίαια επεισόδια στην Στοκχόλμη και υπονοώντας ότι ο μακροχρόνια άνεργος δεν μπορεί να παραμείνει «φρόνιμος» για πολύ καιρό.

Πάντως, αν και η καγκελαρία ήλπιζε ότι η πρωτοβουλία του συνεδρίου θα είχε θετικό αντίκτυπο σε ηγέτες και Μέσα Ενημέρωσης, μάλλον το αντίθετο επετεύχθη.

Η αντιπολίτευση αλλά και πολλά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην συνάντηση περιγράφοντάς την ως επικοινωνιακή πρωτοβουλία προεκλογικού χαρακτήρα, που διοργανώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής με το ίδιο θέμα, προκειμένου η κυρία Μέρκελ να κάνει επίδειξη της ευαισθησίας της, αλλά και του ηγετικού ρόλου της στην Ευρώπη.

Ως «γεγονός δημοσίων σχέσεων, που στόχο θα έχει να δείξει ότι η Καγκελάριος, παρόλο που σπρώχνει την υπόλοιπη Ευρώπη σε προγράμματα λιτότητας και στην κατάθλιψη, έχει μία καρδιά για τη νεολαία» περιέγραψε την συνάντηση σχολιαστής του ραδιοφώνου WDR.