ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχάλαρoς:Ποια δικαιοσύνη;-Το νέο φορολογικό μόνο φόρους επιβάλλει

Μιχάλαρoς:Ποια δικαιοσύνη;-Το νέο φορολογικό μόνο φόρους επιβάλλει

Αποτυχημένη απόπειρα του οικονομικού επιτελείου, να περάσει η φορολογία σε μια νέα εποχή, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Πειραιά Ανδρ. Μιχάλαρος.

Όπως σχολίασε ο κ. Μιχάλαρος: «Καταρχήν η πρόθεση είναι καλή μόνο που, εάν ισχύσουν όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο αντί να πάμε μπροστά, οπισθοδρομούμε! Αυτό αποδεικνύεται με την αδυναμία του, να φορολογήσει τα πραγματικά εισοδήματα και τον πραγματικό πλούτο ίσως λόγω μη βούλησης και πιθανόν εξαιτίας ανυπαρξίας υποδομής. Δεν διαφέρουν τα νέα δεδομένα σε τίποτα από τις παλαιότερες εξίσου αποτυχημένες απόπειρες εξορθολογισμού των φορολογικών βαρών.

Θα μιλάγαμε για πραγματική μεταρρύθμιση, εάν το προτεινόμενο νομοσχέδιο άλλαζε τα τεκμήρια ή εάν τα καταργούσε και, εάν έδινε το δικαίωμα στην επιχείρηση να εκπίπτει δαπάνες, που ουσιαστικά κάνει και να μην υπάρχουν απαγορευτικές γραμμές επ' αυτών. Το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο απλώς επιβάλλει νέους φόρους και σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει φορολογική δικαιοσύνη».