ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα

Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.


Σημειώνεται ότι το ποσοστό που αναλογεί στο ΔΝΤ ανέρχεται στα 1,7 δισ. ευρώ. Κατά την σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του Ταμείου, ενημερώθηκε για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόλ Τόμσεν.

Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην Αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.

Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου αυξάνει σε 8,24 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό που έχει χορηγήσει στην Αθήνα το Ταμείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον το ΔΝΤ.