ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Δείχνοντας το δρόμο για μια καλύτερη οικονομία

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Δείχνοντας το δρόμο για μια καλύτερη οικονομία

Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο επανακυκλοφορίας της Fix Hellas από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, ακόμα και εν μέσω κρίσης.

Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια που έχουν αποδειχθεί σκληρά και δύσκολα για τη χώρα μας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κάνει σταθερά επιχειρηματικά βήματα αποδεικνύοντας πως υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή που προσπαθεί, εργάζεται και θέτοντας στόχους, τα καταφέρνει.

Ένας από τους στόχους αυτούς, είναι η επιτυχία του προγράμματος της Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, ένα πρόγραμμα σημαντικό γιατί ισοδυναμεί με μια ανάσα για τον Έλληνα γεωργό και την ελληνική οικονομία. Ξεκινώντας το 2012, με μια έκταση 200.000 τ.μ. στην περιοχή της Θήβας, σήμερα έχει πετύχει να οκταπλασιάσει σχεδόν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, φτάνοντας τα 1.500 στρέμματα, στις περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Φέτος, η υλοποίηση του προγράμματος, είχε ως αποτέλεσμα 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας, ποσότητα εξαπλάσια της περσινής. Για τη νέα σπορά του Οκτωβρίου, στόχος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας είναι ο διπλασιασμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ενώ μεσοπρόθεσμα προγραμματίζεται η σταδιακή κάλυψη του 100% των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι.

Τα νούμερα όμως αυτά δεν αντιπροσωπεύουν μόνο ποσότητες, εκτάσεις και επιχειρηματικά βήματα. Αντιπροσωπεύουν ανθρώπους, τους τοπικούς παραγωγούς, την εργατικότητα και την προσπάθειά τους. Αντιπροσωπεύουν τη στήριξη της εταιρίας απέναντι στους τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι με τη σειρά τους εκδηλώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι όταν η προσπάθεια είναι κοινή, οι στόχοι είναι εφικτοί και ένα καλύτερο μέλλον είναι στο χέρι μας.

Μέσα στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μία 100% ελληνική εταιρία, αποτελεί πραγματικό παράδειγμα επιχείρησης από αυτές που μας δίνουν χαρά όταν βλέπουμε πως αναπτύσσονται και μεγαλώνουν. Γιατί η επιτυχία της δεν σημαίνει απλά νούμερα, σημαίνει όφελος για την ελληνική οικονομία.