ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: «Οι γερμανικές ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα»

WSJ: «Οι γερμανικές ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα»

‘Αρθρο με τίτλο «Οι γερμανικές ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα», δημοσιεύει η Wall Street Journal .

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην παραδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης, τονίζοντας πως «έχει συγκεντρώσει αρκετή προσοχή», καθώς οι περισσότεροι πίστευαν πως η κυβέρνηση Μέρκελ θα προτιμούσε να αποφύγει ένα τέτοιο «καυτό» θέμα, έχοντας μπροστά της τις γερμανικές εκλογές.

Επιπλέον, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν είναι ηλίθιοι: Μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά όπως όλοι, πως η Ελλάδα με έναν χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και μια ολοένα και πιο βυθιζόμενη οικονομία, δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει όλα όσα την υποχρέωσε η Ευρωζώνη να δανειστεί από το 2010. Σε κάθε περίπτωση, οι αντίπαλοι της Μέρκελ οι Σοσιαλδημοκράτες δεν προτείνουν ακριβώς μια ριζοσπαστική αλλαγή της πολιτικής προς την Ελλάδα ή την Ευρωζώνη. Ετσι η πολιτική έκθεση της Μέρκελ είναι πολύ λιγότερη από ότι φαντάζονται οι πιο πολλοί».

Μιλώντας για το ελληνικό χρέος και τη βιωσιμότητα του, το δημοσίευμα παραθέτει τις δηλώσεις του Σόιμπλε πως «η Αθήνα θα επιστρέψει όλα αυτά τα χρήματα» και δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, επισημαίνοντας πως «το ελληνικό χρέος αυξάνεται συνεχόμενα και οικονομία της χώρας συρρικνώνεται γρηγορότερα από ότι εκτιμούν οι αξιωματούχοι από τότε που εισήλθε στο πρόγραμμα διάσωσης».