ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση της Προέδρου και CEO της ΙΒΜ με τον Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση της Προέδρου και CEO της ΙΒΜ με τον  Αντώνη Σαμαρά

Η ΙΒΜ Ελλάς Α.Ε. επιβεβαίωσε ότι η Πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ κ. Ginni Rometty συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Rometty και ο κ. Σαμαράς συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνολογία της Πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις εστιάζοντας στην ανάπτυξη Ευφυών Τεχνολογιών και Ψηφιακών Υποδομών ως κινητήριες δυνάμεις για το μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα και την ανάπτυξη της οικονομίας. Η κ. Rometty ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους η ΙΒΜ συνεργάζεται με κυβερνητικούς φορείς ανά τον κόσμο αξιοποιώντας τον μεγάλο Όγκο Δεδομένων (Big Data), την τεχνολογία του Cloud Computing, την Eπιχειρηματικότητα μέσω Kοινωνικής Δικτύωσης (Social Business) και τις Τεχνολογίες για Φορητές Συσκευές (Mobile Technologies) για την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τους πολίτες με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Επιπλέον, η κ. Rometty αναγνώρισε τη σημασία των επενδύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης σε Έξυπνες Λύσεις που στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στη βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την κ. Rometty για την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Σπύρος Πουλίδας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδος και Κύπρου επεσήμανε: "H Πληροφορική μπορεί να αποτελέσει μοχλό προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Αντλώντας από τις εγχώριες, υψηλών προδιαγραφών, δεξιότητες της αναδυόμενης νέας γενιάς, η Πληροφορική διαθέτει την απαραίτητη δυναμική ώστε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Yποστηρίζουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και προσβλέπουμε στο να συνεισφέρουμε προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιώντας την εμπειρία και γνώση της ΙΒΜ στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τη δημιουργία ενός Εξυπνότερου Πλανήτη".