ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Ο συνεχώς μειούμενος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και οι πεσμένες απαιτήσεις των συνεργείων που λόγω οικονομικής κρίσης έχουν ρίξει τις τιμές φαίνεται επηρεάζουν καθοδικά τις ασφάλειες αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο κλάδος είναι πλέον κερδοφόρος, τάση που είχε ήδη φανεί κατά το πρώτο μισό του 2013. Συγκοινωνιολόγοι μάλιστα τονίζουν, πως το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής δυσχέρειας έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις, έχει οδηγήσει σε μείωση τα περιστατικά ατυχημάτων κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερα έξοδα για τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες έτσι και αλλιώς μέσω της ηλεκτρονικής πώλησης ασφαλιστικών πακέτων έχουν ήδη βγει κερδισμένες σε σχέση με το παρελθόν.

Μείωση όμως έχει υποστεί και το κόστος επισκευής, καθώς τα συνεργεία έχουν ρίξει τις τιμές, γεγονός που εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι ασφαλιστικές πιέζοντας για ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Όλη αυτή μείωση των εξόδων, έχει ωθήσει τις εταιρίες να ρίξουν τις τιμές των ασφαλίστρων σε ένα ύψος που ξεκινά από το 5% και μπορεί να αγγίξει διψήφια νούμερα, σε ότι αφορά ασφαλισμένους της επαρχίας.

Η ψαλίδα άλλωστε μεταξύ επαρχίας και Αττικής, ανοίγει όλο και περισσότερο, με τα ασφάλιστρα της επαρχίας να γίνονται ολοένα και φθηνότερα.

Διαβάστε επίσης:

Άλλα 400 ευρώ νέοι φόροι σε κάθε φορολογούμενο

Πουλήθηκε ο «πύργος» Φαλήρου από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω διαδικτύου

Αποκλίσεις από τους στόχους για επτά φορείς του δημοσίου