ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε κρίσιμο σταυροδρόμι

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο  σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Το ελληνικό εμπόριο βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα με τη ελληνική κοινωνία.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ με αφορμή την ημέρα του ελληνικού εμπορίου, τονίζεται ότι το 2005 με πρωτοβουλία της ανακηρύχτηκε η 22α Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου» από τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης με την ευκαιρία αυτή προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η “Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου” βρίσκει το ελληνικό εμπόριο μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε η έλευση της ανάπτυξης θα επιτρέψει στις Μμε επιχειρήσεις να ανακάμψουν, είτε η συνέχιση της τρέχουσας εξαιρετικά αρνητικής κατάστασης για την οικονομία θα τις καταδικάσει σε μόνιμη δυσπραγία και στον εφιάλτη του λουκέτου.

«Επιλέξαμε ως εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου να μην περιοριστούμε σε ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά να καταθέτουμε συνεχώς σοβαρές προτάσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, δίνοντας λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα και αντιμετωπίζοντας οικονομετρικά τα υπερβολικά προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας δεν εξαρτάται μόνο από τους οικονομικούς δείκτες, αλλά και από την επικίνδυνη όξυνση του κοινωνικού και πολιτικού κλίματος. Η Κυβέρνηση οφείλει λοιπόν σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα με τη ελληνική κοινωνία χωρίς έκτροπα και αναταραχές». Η ανακοίνωση καταλήγει:

« Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει τον αγώνα της για επιβίωση και οι Έλληνες έμποροι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά όρθιοι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».