ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank:Καμία αλλαγή εδώ από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Eurobank:Καμία αλλαγή εδώ από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Η ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών αν και κομβικής σημασίας δεν θα επιφέρει θεαματικές αλλαγές στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει σε πρώτο πλάνο, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Ειδικότερα, εκτιμούν ότι η επικράτηση του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία, καθώς και η διαφαινόμενη συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών αποτελεί κομβικό σημείο για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

«Όχι γιατί αναμένουμε κάποια σημαντική μεταβολή στη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος άμεσα αλλά γιατί δημιουργούνται προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μια μελλοντική στιγμή τη μείωση του ελληνικού χρέους καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Με άλλα λόγια - και με δεδομένο ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων - δεν προβλέπουμε θεαματικές κινήσεις όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα τους επόμενους μήνες», εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ αποτελεί το βασικό αγκάθι στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για τη δόση του Οκτωβρίου, αναφέρουν επίσης οι αναλυτές της Τράπεζας.