ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώην σύμβουλος της Goldman Sachs... διαφημίζει την Ελλάδα

Πρώην σύμβουλος της Goldman Sachs... διαφημίζει την Ελλάδα

Τον ενθουσιασμό του για τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα εκφράζει με δηλώσεις του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο αρμενικής καταγωγής αμερικανός επενδυτής-κερδοσκόπος Πολ Καζαριάν.

Το δημοσίευμα σημειώνει: «Ο Καζαριάν, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας χαρτοφυλακίου Japonica, δεν δίστασε πολύ. Ο πρώην σύμβουλος της Goldman Sachs αγόρασε το καλοκαίρι του 2012, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, ευρέως ελληνικά ομόλογα: ‘Υπήρχε μία πλειάδα αγοραστών στην αγορά’ λέει ο ίδιος σε μία τηλεφωνική συνομιλία με τη Handelsblatt.

Τώρα θέλει να κινηθεί στη δημοσιότητα, όχι χωρίς ίδιον όφελος. "Η Ελλάδα αξιολογείται εντελώς λανθασμένα" λέει. ‘Η χώρα έχει πραγματοποιήσει μία μοναδική ανανέωση’. Μία βαθύτερη ματιά στους δείκτες αποκαλύπτει, κατά τη γνώμη του, ότι οι Έλληνες στέκονται σε πολλά σημεία καλύτερα από τους Ιταλούς, τους Ισπανούς ή ακόμη και τους Γάλλους. Ως εκ τούτου η Αθήνα θα άξιζε, όπως λέει, μία αξιολόγηση της τάξης του ‘Α+’».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Καζαριάν «χτυπά» εκεί όπου θεωρεί ότι κάτι έχει υποτιμηθεί, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας. «Σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, είναι -με ένα και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια- ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής (σ.σ.:σε ελληνικά ομόλογα) μετά τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία, που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων».