ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιωμένους όρους για τα warrants ζητούν οι τραπεζίτες

Βελτιωμένους όρους για τα warrants ζητούν οι τραπεζίτες

Πιέσεις προς την κυβέρνηση και την τρόικα ώστε να καταστούν ελκυστικότεροι οι όροι εξάσκησης των δικαιωμάτων (warrants), ασκούν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, σε μία περίοδο όπου παρατηρείται αυξημένη εισροή κεφαλαίων και αποκαθίσταται η εμπιστοσύνηστο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, οι τραπεζίτες πιέζουν για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να είναι δυνατή η επιτάχυνση της άσκησης των δικαιωμάτων και οι επενδυτές να έχουν δικαίωμα να τα εξσκήσουν ακόμα και σε χαμηλότερες από τις πρκαθορισμένες τιμές.

Το υφιστάμενο πλαίσιο επιτρέπει την άσκηση των δικαιμωάτων κάθε έξι μήνες σε εννεά συνολικά περιόδους.

Με την άτακτη άσκηση των δικαιωμάτων οι επενδυτές θα μπορούν να πωλήσουν και στις τρέχουσες τιμές, οι οποίες ίσως διαμορφώνονται χαμηλότερα από τις προκαθορισμένες τιμές άσκησης.

Η παρουσία των ξένων θεσμικών επενδυτών στον ελληνικό τραπεζικό τομέα έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, όπως φαίνεται και από τις θέσεις που έχουν ανοίξει στα warrants.

Σήμερα, τo warrant της Alpha Bank διαπραγματεύεται στα 1,42 ευρώ με κέρδη 5,97%, της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στα 1,74 ευρώ με άνοδο 1,79% και της Τράπεζας Πειραιώς στα 0,8580 ευρώ με κέρδη 1,54%.