ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Καμπάνια κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών ξεκινά η ΕΚΠΟΙΖΩ, πιέζοντας την κυβέρνηση να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, δηλαδή ώς το τέλος του 2016.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟΙΖΩ ζητά:

- Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014. Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικρών επαγγελματιών.

- Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές. Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

- H κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών σε επίπεδο που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

H ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί όλους τους καταναλωτές να ψηφίσουν και να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές της προσπάθειας αυτής, διαδίδοντας το μήνυμα αυτό σε όσο περισσότερους μπορούν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόλις συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, η ΕΚΠΟΙΖΩ θα παραδώσει το ψήφισμα στον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων