ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΑΣ - ΣΕΛΟΝΤΑ: Το άρθρο 99 παγώνει προσωρινά τη συγχώνευση

ΔΙΑΣ - ΣΕΛΟΝΤΑ: Το άρθρο 99 παγώνει προσωρινά τη συγχώνευση

Την εξέταση της αίτησης της ΔΙΑΣ για την υπαγωγή της στα άρθρα 99 επ. του Ν. 3588/2007, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, αναμένει η διοίκηση της Σελόντα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης των δύο εταρειών ιχθυοκαλλιέργειας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για τη διαδικασία συγχώνευσης και θα εισηγηθεί σχετικώς στο Διοικητικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν «υπό το φως των τότε δεδομένων».

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει και αυτής της εκκρεμότητας, η Σελόντα σημειώνει ότι οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας της συγχώνευσης έχουν ατονήσει άνευ υπαιτιότητας της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σύμφωνα με «... το από 04.04.2013 μνημόνιο συμφωνίας (memorandum of understanding) μεταξύ των δύο εταιρειών», προβλέπεται η «δυνατότητα καταγγελίας του και σε περίπτωση συνδρομής γεγονότος αφερεγγυότητας (insolvency event), συμπεριλαμβανομένης της υπαγωγής ή της υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007, υπό ορισμένους χρονικούς περιορισμούς».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ομίλου ΔΙΑΣ τονίζει «η διαδικασία της συγχώνευσης δεν έχει ανασταλεί όπως αναφέρεται και στην από 12/09/2013 εταιρική ανακοίνωση του όμίλου».Επιπλέον, τονίζει ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικότερης αναφοράς επί του θέματος.

Επιπλέον, τονίζει ότι «δεν υφίσταται οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικότερης αναφοράς επί του θέματος».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΣ - ΣΕΛΟΝΤΑ: Εγκρίθηκε η συγχώνευση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού