ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάρτι φοροδιαφυγής με τις βίλες στη Μύκονο αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής με τις βίλες στη Μύκονο αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής έχει στηθεί σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Πάτμος και η Κεφαλονιά, σύμφωνα μετην έρευνα που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι το ΣΔΟΕ σε βίλες που νοικιάζονται για χιλιάδες ευρώ χωρίς να κόβονται αποδείξεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, εννέα ημέρες στη Μύκονο σε σούπερ λουξ βίλα στη διάρκεια της θερινής σεζόν κοστίζουν 38.220 ευρώ, όπως προκύπτει από κράτηση που έκαναν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Στην απόδειξη, όμως, γράφονται μόνο τα 220 ευρώ.

Μάλιστα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης δεν πλήρωνε καν το «χαράτσι» για τα χιλιάδες τετραγωνικά που είχε χτίσει στη Μύκονο, παρά μόνο για 50 τετραγωνικά όπως προβλεπόταν στην αρχική άδεια του ακινήτου από την Πολεοδομία.

Για τις πολεοδομικές παραβάσεις, το θέμα παραπέμπεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, για τις φορολογικές παραβάσεις όμως οι ιδιοκτήτες δεκάδων πολυτελών καταλυμάτων έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

Η παγίδα που στήνουν οι ελεγκτές είναι πάρα πολύ απλή: Από τις ειδικές ιστοσελίδες που απευθύνονται σε τουρίστες με πραγματικά μεγάλα πορτοφόλια εντοπίζουν τους υποψήφιους για έλεγχο ιδιοκτήτες πολυτελών καταλυμάτων.

Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστούν ως πελάτες με κράτηση μέσω Διαδικτύου. Έτσι έχουν την πλήρη εικόνα για τις χρεώσεις αλλά και για τη διαθεσιμότητα. Το επόμενο βήμα είναι ο επιτόπιος έλεγχος, όπου στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν κόβεται απόδειξη.

Στη συνέχεια, Ακολουθούν οι βεβαιώσεις των φορολογικών παραβάσεων και των προστίμων αλλά και ο έλεγχος για το κατά πόσο έχει πληρωθεί το «χαράτσι».

Διαβάστε επίσης:

ΞΕΕ: Απώλειες 1 δισ. ευρώ από τις παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών