ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Ουδέν σχόλιο για την Uniastrum

Τράπεζα Κύπρου: Ουδέν σχόλιο για την Uniastrum

«Δεν έχουμε σχόλιο», ήταν η λακωνική απάντηση εκπροσώπου της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ρωτήθηκε από το ΑΠΕ- ΜΠΕ για τις δηλώσεις του Τζορτζ Πισκόβ, εκ των ιδρυτών της ρωσικής τράπεζας Uniastrum και κατόχου του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ο κ. Πισκόβ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «InBusinessNews» δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν είναι Κύπρος και η Uniastrum δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργεί μία τράπεζα στην Κύπρο. Αυτό δεν κατάλαβαν οι διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου και τα αποτελέσματα της ρωσικής τράπεζας δεν ήταν τα επιθυμητά».

«Δεν μπορείς να παίζεις με τους δικούς σου κανόνες σε ξένο γήπεδο και, δυστυχώς, αυτό έκανε η διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Το 2008, η Τράπεζα Κύπρου εξαγόρασε την Uniastrum, καταβάλλοντας συνολικό αντίτιμο 576 εκατ. δολαρίων ή 371 εκατ. ευρώ, για το 80% του μετοχικού κεφαλαίου τής ρωσικής τράπεζας. Τότε, η Uniastrum χαρακτήριζε ελκυστικό τον πολλαπλασιαστή εξαγοράς, που ήταν στο 3.1 προς τη λογιστική αξία (3.1P/BV).

Διαβάστε επίσης:

Uniastrum: «Οφελος της Τρ. Κύπρου η έξοδος από τη ρωσική αγορά»